کاظم ملایی از فیلم گورکن و اکران آنلاین می گوید
کاظم ملایی، کارگردان فیلم سینمایی گورکن اخیرا درباره این فیلم و مقوله اکران آنلاین صحبتهایی کرده است.
فیلم سینمایی «گورکن» به کارگردانی کاظم ملایی و با بازی ویشکا آسایش، حسن معجونی، مهراوه شریفینیا، گوهر خیراندیش، بهنوش بختیاری، رضا بهبودی، مهدی حسینینیا، سیاوش چراغی پور، محمود نظرعلیان، یدالله شادمانی ساخته شده است. بنابر جدیدترین اخبار سینمای ایران؛ کاظم ملایی، کارگردان فیلم سینمایی «گورکن» درباره این فیلم ایرانی و بحث اکران آنلاین صحبتهایی مفصل کرده است. کاظم ملایی درباره فیلم سینمایی «گورکن» به قرار زیر صحبت کرده است.
فیلم «گورکن» داستان زنی به نام سوده شریفزادگان است که در آستانه ازدواج مجددش، درگیر یک چالش سخت در زندگی شخصیاش میشود. این فیلم ساختاری کاملا کلاسیک و ارسطویی دارد و سوده شریف زادگان به عنوان قهرمان کنشمند و فعال فیلم، وارد سفری ناخواستهای میشود که در پایان در جایگاه متفاوتی نسبت به آغاز فیلم قرار میگیرد.
ملایی در ادامه از حضور ویسکا آسایش صحبت کرده است:
«گورکن» تلاش میکند که برای ذائقه مخاطب امروز، لحن تازه و متفاوتی داشته باشد. نقش اصلی فیلم را ویشکا آسایش بازی کرده است که به نظرم درخشان و کمنظیر است و شک ندارم که دوستداران خودش را غافلگیر میکند و بازیگران دیگر این فیلم، همگی حضوری کاملا متفاوت و تاثیرگذاری در این فیلم داشتهاند.
او در مورد اکران فیلم سینمایی «گورکن» میگوید:
طی تصمیمی که تهیهکننده فیلم اواخر سال گذشته داشت، قرار بر این بود که «گورکن» پاییز امسال اکران شود اما متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا، امسال وضعیت اکران آثار سینمایی در هالهای از ابهام قرار گرفته و هنوز هم مسئولان سینمایی مطمئن نیستند که این مسئله چه زمانی برطرف میشود.
او ادامه داد:
اکنون ترافیک سنگینی از فیلمهای اکران نشده به وجود آمده که زمان اکران فیلم ما را نیز نامشخص کرده است. از طرفی دیگر، جشنوارههای خارجی هم یکی پس از دیگری لغو میشوند و یا برگزاری آنها به زمان دیگری موکول میشود که این موضوع چالشی جدید برای اکران فیلمهایی است که برای رسیدن به یک اکران خوب، به حضور و نمایش در جشنوارهها نیز نیاز دارند اما متاسفانه این فرصت هم تاکنون از آثار زیادی گرفته شده است.
ملایی در ادامه از اکران آنلاین گفت:
در حال حاضر گزینه اکران آنلاین مورد نظر تهیهکننده فیلم ما نیز هست زیرا بدیهی است اگر اوضاع تعطیلی سینماها در چند ماه آینده به همین شکل ادامه پیدا کند، بسیاری از تهیهکنندهها نگران بازگشت سرمایه خود خواهند شد و ناگزیر هستند که به این تصمیم به شکل جدیتری فکر کنند.
کارگردان فیلم «گورکن» اضافه کرد:
نکته مهم اکران آنلاین این است که متاسفانه فیلم بلافاصله در اینترنت و شبکههای ماهوارهای پخش شده و در آینده فرصت و شانس نمایش آن در جشنوارههای بینالمللی از بین میرود، چرا که این قانون اکثر جشنوارههای معتبر است که فیلم در فضای مجازی یا وی او دی پخش نشده باشد.
وی افزود:
مکان تماشای یک اثر سینمایی در سالن سینما است و به عقیده من دیدن آن در تلفن همراه یا صفحه تبلت و کامپیوتر و… اشتباه و خالی از هرگونه لطف و لذت است. سینما مدیومی است که سرشار از جزئیات و زیرمتن است و مخاطب اصولا در داخل سالن میتواند از هیاهوی دنیای بیرون فارغ شده و با تمرکز و به شکل پیوسته پا به دنیای داستان گذاشته و با حضور دیگر تماشاچیان از هوش جمعی نیز برخوردار شود.
او اکران آنلاین را تنها چاره در وضعیت کنونی خواند:
به همین دلیل از نظر من تماشای آنلاین فیلم حتی در قطع بزرگ، باز هم برایش کوچک و حقیر و حتی اشتباه است اما در حال حاضر با توجه به رخ دادن این اتفاق غیرمنتظره (شیوه ویروس کرونا)، چارهای جز اکران آنلاین نیست تا امیدوار باشیم این صنعت که در آستانه ورشکستگی است، همچنان میتواند به بقا و زندگی خود ادامه دهد.
کاظم ملایی میگوید ایران زیرساخت اکران ایران را ندارد:
متاسفانه در کشور ما زیرساختهای اکران آنلاین اصلا وجود ندارد. زیرا در درجه نخست، قانون کپی رایت نداریم و علیرغم سختگیریهای پلتفرمهای موجود، باز هم به راحتی میتوان یک فیلم را از روی صفحه نمایش کپی کرد و آن را در محیط پیچیدهای مانند تلگرام به اشتراک گذاشت تا به هیچ عنوان قابل ردیابی و پیگیری نباشد.
این کارگردان درباره کپی رایت اضافه کرد:
کپی رایت فارغ از بحث قانونی و کیفریاش یک فرهنگ است که مفهومش در کشور ما جا نیفتاده و برای آن اطلاعرسانی نشده است. ما همیشه در کشورمان قبل از اینکه بستر فرهنگی یک اتفاق جدید را به وجود بیاوریم، بلافاصله تنها، خود اتفاق را رقم زدهایم، برای همین است که خیلی زود مترو میسازیم و همین که درهای قطار را باز میکنیم، جمعیت بسیاری به داخل آن وارد میشوند.
ملایی از لزوم روی کار آمدن قانون کپی رایت میگوید:
امروزه بیش از هر زمان دیگری به دلیل شیوع ویروس کرونا و ایزوله شدن مردم، دوران طلایی ویاودی شده و متاسفانه کشور ما در این بازار سهم خوبی عایدش نمیشود و به عقیده من مسئولان باید برای رفع همیشگی این مشکل، قانون کپی رایت را بهصورت جدی به مرحله اجرا برسانند، که البته بهنظرم چندان هم شدنی نیست.
کاظم ملایی در نهایت از پروژههای تازهی خود گفت:
در حال حاضر مشغول نگارش فیلمنامهای هستم که امیدوارم امسال آن را جلوی دوربین ببرم، البته که باید آثار تولید شده زودتر وارد چرخه اکران شده و تهیهکنندهها هم زودتر به سرمایههایشان دست پیدا کنند زیرا تا زمانی که چرخه اکران به شکل سابق برنگردد، تولید آثار جدید هم در حالت تعلیق باقی خواهند ماند.
شما کاربران ما درباره صحبتهای مفصل کاظم ملایی چه نظری دارید؟
منبع : زومجی
0 دیدگاه